Solo Exhibition: Unique Vision - Staklenac Banjaluka - Srdjan Vujmilovic
Frozen Dream

Izložba Fotografija " Unique Vision " - Staklenac BanjalukaGeneralni Sponzor:


 Izložba fotografija pod nazivom ’Unique Vision’, fotografa Srđana Vujmilovića će biti otvorena u nedelju, 26. novembra sa početkom u 14:00, u Staklencu.


Ovom izložbom Srđan će predstaviti posjetiocima koncept fotografija kojima mogu da pobjegnu iz užurbane gradske napetosti i postanu jedno sa mjestima na kojima bi se opustili.

Sva ona mjestima koja nam dozvoljavaju da spoznamo prirodu koja nas okružuje, kao i to da je ona prisutna u svemu, svakoj ulici, šumi, pogledu, zalasku sunca ili jutarnjoj magli. Tek sa njom, zaboravljamo na usamljenost i postajemo svjesni sebe.


Izložba će trajati sve do 20.12.2017. godine.


Nešto o autoru:


 Srđan Vujmilović je samouki fotograf, rođen 1994. godine, živi u Aleksandrovcu. Omiljene tehnike su mu portretna fotografija, astrofotografija, light painting a posebno fotografisanje prirode, arhitektura kao i time-lapse fotografija.

Pored fotografije, uspješno se bavi i kinematografijom i grafičkim dizajnom. Inspiraciju pronalazi u svemu što ga okružuje. Kako kaže, posao fotografa mu je otvorio mnoga vrata i pružio bezbroj načina da se izrazi. Iskoristivši priliku koja mu se nudi poslom kojim se bavi, odlučio je da pokrene i mnoge projekte koji će zauvijek ostati kao uspomene na njegov rad. Izrada projekta ’Čarobna Banjaluka’, na koji je najviše ponosan, trajala je oko godinu dana, i za taj period, Srđan se potrudio da prikaže sve ono što krasi našu okolinu. Fokusirajući se samo na grad, fotografije koje su većinom napravljene noću, a poneke i danju, prikazane su stare zgrade, poznati spomenici i sve ono što već godinama udiše život u prelijepu Banjaluku.

Rađene su posebnim tehnikama fotografisanja i obrade, a neke od njih su sastavljene od čak trideset ili više pojedinačnih fotografija. Grad je zabilježen iz svih mogućih uglova i sa svih dostupnih visina, što je kao rezultat dalo priču Banjaluke kroz oko hiljadu fotografija.


Srđana takođe i krase mnoge nagrade i priznanja kako na našim prostorima, tako i šire. Njegov talenat je priznat od strane mnogih, tako da se neki od njegovih radova mogu pronaći na velikim poznatim platformama kao što su National Geographic, Discovery Channel, Canon, Youpic, 500px, magazinima Practical Photography, Masterclass Magazines i drugim. Osvojio je veliki broj nagrada na mnogim fotografskim sajtovima, gdje broj njegovih pratilaca dosteže i do nekoliko desetina hiljada ljudi.


U 2016. godini je postao Google Street View Trusted Professional i Google Maps Local Guide Pro, a od početka 2017. godine je ViewBug ambasador.


Kao najveće priznanje u dosadašnjoj karijeri, može da se pohvali i osvojenim prvim mjestom na prestižnom fotografskom takmičenju ‘Rovinj Photodays’ u Rovinju, gdje je u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto, takmičeći se sa 8600 drugih fotografija I preko 600 fotografa širom svijeta.


Fotografije sa Izložbe:


Sponzori:


Medijski Partneri:


Powered by SmugMug Log In